Praktische tips

Nederlandse ambassade in Italië

Via Michele Mercati 8
00197 Rome
T: +39 06 32286.001
F: +39 06 32286.256

Alarmnummer

Het centrale alarmnummer in Italië, net zoals in Nederland, 112 is. De medewerkers van het alarmnummer verstaan ook Engels.
Overige nationale alarmnummers:
113 Carabinieri – politie
115 Pompieri – brandweer
118 Ambulanza – ambulance
114 Soccorso stradale – wegenwacht

Telefoon

Als je een Italiaans telefoonnummer belt, je altijd het kengetal moet gebruiken. Als je vanuit Nederland naar Italië belt, laat je de 0 voor het kengetal niet weg! Gebruik bij mobiele nummers geen 0 als je vanuit het buitenland belt. Telefoonkaarten zijn te koop bij de ‘Tabacchaio’.

Openbaar vervoer

Italië kent een goed treinennet en de tarieven zijn laag. De tijden van vertrek worden niet strikt nageleefd en er kan nog wel eens vertraging ontstaan. In grote steden rijden bussen en soms ook trams en Rome kent een paar ondergrondse lijnen. Buskaartjes voor streekbussen koopt u in de bus, maar kaartjes voor de stadsbussen dient u vooraf te kopen bij de ‘Tabacchaio’ winkels.

Taxi’s

De officiële taxi’s zijn voorzien van een meter en de tarieven zijn te vergelijken met de tarieven in Nederland. U kunt vooraf een prijsindicatie vragen.

Netspanning

De netspanning in Italië gelijk is aan die van Nederland. Italië kent wel verschillende maten stekkers en stopcontacten. Je zit altijd goed met de moderne, platte eurostekker. Het is echter niet onverstandig om toch altijd een verloopstekker mee te nemen.