Categorie archief: Tips

Tip; Je visum naar Turkije betalen via iDeal

Niet direct Italië maar voor de gemiddelde vakantieganger is deze tip niet te onthouden. De vakanties naar Turkije worden steeds populairder en bijna elke zonvakantie fan is er dan ook zeker geweest. Waarom ik dit plaats op vakantie Italie is omdat wij als uitzondering eens een zomer naar Turkije zijn gegaan. Al snel kwamen we er achter dat je voor Turkije zelfs een visum nodig hebt. Dit was al nieuw voor ons, maar het regelen bleek ook niet zo heel makkelijk als je de weg niet weet. We kwamen al snel uit bij de Turkse overheid website maar daar was alles in het Engels en konden we bij de laatste stap alleen nog maar betalen met iDeal.

De tip om snel je Turkije vakantie visum te regelen is dan ook om via deze website een visum aan te vragen met ideal . Voordeel één is dus via iDeal makkelijk betalen (wij hadden zelf geen creditcard), voordeel twee is dat het ook nog eens allemaal in het Nederlands is. Kortom geen Italië maar wel een leuke aanrader die ik toch even wilde tippen!

Het italiaanse eiland Sicilië

Naast het vaste land Italië heb je natuurlijk ook de prachtige Italiaanse eilanden. Een van de mooiste voorbeelden is het eiland Sicilië. Een vakantie Sicilië is een echte aanrader. Erg kenmerkend voor dit eiland is de bekende vulkaan de Etna, deze steekt hoog boven het eiland uit. Sicilië is een prachtige vakantiebestemming voor elke leeftijd. Zo kan je er een heerlijke strandvakantie van maken, maar bijvoorbeeld ook perfect wandelen door de prachtige natuur en rondom de vulkaan.